Raspberry Pi 5 ve UART

Raspberry Pi 4 ve öncesinde, UART üzerinden cihazlarla haberleşmek için "/boot/config.txt" dosyasında aşağıdaki satırı ekleyerek aktif edebiliyorduk.  enable_uart=1 Raspberry Pi 3 cihazımdaki sistemi Raspberry Pi 5 sisteme yükseltince, ntp için kullandığım UART üzerindeki GPS modülüm çalışmamaya başladı. PPS sinyali düzgün çalışırken, NEMA verisinin gelmediğini farkettim. Kalitesiz bir bağlantı üzerinde olduğum için ntp offset sapıtmaya başlamış. Raspberry Pi 5 ile büyük değişiklik yapılmış. Ana UART bir sokete taşındığından enable_uart ile sadece soketteki UART aktif oluyor. GPIO 14 - 15 üzerinden bağladığımız cihaza bağlanamıyoruz. GPIO 14 - 15 üzerindeki UART ı aktif hale getirmek için "/boot/config.txt" dosyasında aşağıdaki overlay'i kullandım. dtoverlay=uart0-pi5 Bu overlayı tanımladıktan sonra UART pinlerine bağladığım GPS modülünden veri almaya başladım.

Çalışanların yönetimini oyun metodolojisiyle iyileştirme

Bağımlılık yapan oyunlarda, oyun tasarımcıları oyunların içerisine öyle öğeler koymaktadır ki, oyunu oynarken karşımıza gelen görevleri sürekli olarak bitirme ihtiyacı duyuyoruz. Bir görev bitince diğer bir görev gelmekte ve bu sonsuz döngüden kolayca çıkamamaktayız. Oyunun tasarımında bazı noktalara özellikle dikkat edildiğinden; sürekli olarak doyumsal olarak tatmine ulaşmamız sağlanmaktadır. Ve haliyle bizler de sıkılmadan oynamaya devam etmekteyiz.

Esasında sorulması gereken soru, oyunların içerisindeki insanları bağımlı yapan bu psikolojik etkenleri, iş hayatımızdaki yönetim modeline uygulayabilir miyiz? Bu uygulamadan nasıl bir başarı elde edebiliriz.

Aaron Dignan, bu sorudan yola çıkarak "Game Frame" kitabını yazmış.

Kitabın yazarı ile bir röportaj yapılmış. Bu röportajı okumanızı tavsiye ederim.

http://www.silicon.com/management/hr/2011/03/29/bored-staff-gamification-could-change-all-that-39747216/

Comments

Popular posts from this blog

Akıllı Cyborg Orduları mı geliyor?

Raspberry Pi 5 ve UART

8GB ve üstü RAM olan sistemlerde performans